Pokrenuta peticija za legalizaciju marihuane
Ilustracija

U medicinske i rekreativne svrhe

Pokrenuta peticija za legalizaciju marihuane

Grupa građana pokrenula je peticiju za legalizaciju marihuane u medicinske i rekreativne svrhe u Crnoj Gori. Do sada je potpis ostavilo 500 građana, a kako je objašnjeno na sajtu peticije, potrebno je 20.000 potpisa kako bi inicijativa bila upućena Ministarstvu zdravlja i Ministarstvu poljoprivrede, što bi, kako se navodi, rezultiralo razmatranjem predloga zakona o legalizaciji marihuane.

"Benefiti koje vidimo kao posljedice legalizacije marihuane su: smanjene stope kriminala, smanjenje broja korisnika marihuane i konzumenata težih opojnih sredstava, proširenje turističke sezone u Crnoj Gori na 365 dana godišnje, liječenje malignih bolesti prirodnim supstancama, upotreba industrijske konoplje u svrhe tekstilne industrije, priliv novčanih sredstava iz regiona i cijele EU, povećanje životnog standarda građana, otvaranje velikog broja radnih mjesta u svim sektorima proizvodnje i prodaje supstance i stavljanje distribucije maruhuane u legalne tokove i ubiranje poreza od iste", stoji u obrazloženju peticije.

Kako je objašnjeno, ukoliko se ova peticija sprovede u djelo, marihuana koja bi se prodavala na tržištu bi prošla detaljnu kontrolu kvaliteta, bila bi dostupna samo starijima od 18 godina, "a njene implikacije na crnogorsku ekonomiju bi dale stvarne i opipljive rezultate", prenosi portal Pobjeda.

Kako bi ova akcija dospjela do većeg broja ljudi, otvorena je i Fejsbuk grupa "Legalizacija marihuane u Crnoj Gori".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.