Demokrate: Sporazum 3 nije predložen uz naše učešće, već je sačinjen i dostavljen od strane GP URA
Demokrate

Demokrate: Sporazum 3 nije predložen uz naše učešće, već je sačinjen i dostavljen od strane GP URA

Demokrate Crne Gore demantovale su pisanje Dana, da su lideri tri pobjedničke koalicije "Za budućnost Crne Gore, "Mir je naša nacija i "Crno na bijelo, Zdravko Krivokapić, Aleksa Bečić i Dritan Abazović, sačinili u susret izglasavanju novog saziva vlade Crne Gore, Sporazum o programskim prioritetima ekspertske vlade koji obuhvata 13 tačaka.

"Dnevni list DAN je u današnjem tekstu pod naslovom "Usvaja se pet zakona, ključna lustracija" omaškom konstatovao da su: "lideri tri pobjedničke koalicije "Za budućnost Crne Gore, "Mir je naša nacija i "Crno na bijelo, Zdravko Krivokapić, Aleksa Bečić i Dritan Abazović, sačinili su, u susret izglasavanju novog saziva vlade Crne Gore, Sporazum o programskim prioritetima ekspertske vlade koji obuhvata 13 tačaka.” pa ovim putem želimo to demantovati", navele su Demokrate.

Ističu da informacija koju je omaškom objavio "Dan" nije tačna. Sporazum je kako navode iz ove partije, sačinio GP URA i dostavio Demokratama, prije gotovo mjesec dana.

"Sporazum i zajednička izjava tri lidera pobjedničkih koalicija, čiji autori su Demokrate,  u septembru mjesecu definisali su programski put nove vlasti. Nakon toga se odustalo od dogovaranja na nivou tri lidera, uslijedila je metodologija mandatara u pripremi sastava nove Vlade na nivou pregovaranja sa poslaničkim klubovima, od čega je na kraju mandatar takođe odustao i opredijelio se da sam sačini predlog sastava Vlade u kojem neće biti predstavnika najvećeg broja poslaničkih klubova. Bez obzira na sve, naša očekivanja i uvjerenja su da će Crna Gora dobiti novu Vladu na sjednici zakazanoj za 2. decembar, a jasno je da će se sva dalja dogovaranja u vezi budućeg rada parlamentarne većine obavljati na nivou šefova poslaničkih klubova, odnosno predstavnika 41 poslanika", saopštile su Demokrate.

U skladu sa tim na dostavljeni predlog sporazuma od strane GP URA, Demokrate su dostavile precizan odgovor u dvije tačke i to:"Da Predlog sporazuma iz Vašeg mail-a treba uputiti svim šefovima klubova poslanika parlamentarne većine sa precizno definisanim rokom za dostavu eventualnih izmjena i dopuna. Da Sporazum, nakon izmjena i dopuna, potpiše 41 poslanik parlamentarne većine ili šefovi klubova poslanika parlamentarne većine".

Demokrate zaključuju da je potpuno jasno da Sporazum 3 nije predložen uz učešće Demokrata, već je sačinjen i dostavljen od strane GP URA.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.