Njemačka: Do kraja godine produžena djelimična blokada zbog epidemije koronavirusa
Ilustracija

Njemačka: Do kraja godine produžena djelimična blokada zbog epidemije koronavirusa

Njemačke vlasti su odlučile da do kraja godine produže djelimičnu blokadu zbog epidemije koronavirusa, s tim da će tokom Božića neke mjere biti ublažene.

Kancelarka Angela Merkel i premijeri saveznih pokrajina apelovali su na građane da najmanje do 10. januara 2021. ne kreću na zimski odmor.

"Njemačka vlada bi trebalo na evropskom nivou da radi na tome da se do 10. januara zabrani skijaški turizam", navodi se u zajedničkom saopštenju, prenosi Hina.

Rad od kuće je, kako se navodi, dobar mehanizam za smanjenje broja kontakata.

"Apelujemo na poslodavce da gdje je god to moguće omoguće rad od kuće, posebno između Božića i Nove godine", rekla je Merkel.

Posle višesatne video konferencije, Merkel je rekla da je "potrebna nova koncentracija svih snaga... strpljenje, solidarnost, disciplina".

Ona je dodala da razvoj situacije vezano za vakcinu pruža tračak optimizma, ali da je sada neophodno da se nastave postojeće stroge mjere.

Njemačka je od početka pandemije imala 961.320 zaraženih i 14.771 umrlih.

Predstavnici savezne i pokrajinskih vlada trebalo bi da se sastanu 2. decembra da bi ponovo sagledali rezultate u borbi protiv pandemije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.