21 slučaj infekcije među štićenicima Zavoda Komanski most
Sanja Medenica

Medenica: Disciplina je sada jedina vakcina

21 slučaj infekcije među štićenicima Zavoda Komanski most

Koronavirus nije zaobišao ni Javnu ustanovu Komanski most, u kojoj je, prema podacima od prošle noći, otkriven 21 slučaj infekcije među štićenicima. Istovremeno, zaraženo je i sedmoro zaposlenih. To je u Jutarnjem programu TVCG saopštila načelnica Odjeljenja za epidemiologiju zaraznih bolesti u Institutu za javno zdravlje dr Sanja Medenica.

Ona je kazala da joj kao ljekaru i humanisti najviše smeta to što smo postali potpuno imuni na broj umrlih koje svakodnevno prikazujemo.

Upozorava da je epidemiološka situacija u Crnoj Gori veoma ozbiljna, što pokazuju brojke inficiranih i umrlih.

"Evo juče je bilo devet smrtnih slučajava, to je čitavi onaj prvi talas. 450 porodica je od početka juna je ostala bez člana svoje porodice. Veoma je ozbiljna epidemiološka situacija", upozorila je Medenica.

Nažalost, kako je istakla, infekcija nije zaobišla ni Javnu ustanovnu Komanski most, gdje su testirali 113 štićenika, od kojih je 21 pozitivan, a samo jedan ima simptome.

"Od 41 zaposlenog sedam ih je pozitivno", rekla je Medenica, navodeći da im je nadzor nad kolektivnim smještajima u centru pažnje.

Ona je rekla da će i u narednom periodu pratiti situaciju u toj ustanovi.

Tvrdi da će se epidemiološka situacija u zemlji sigurno popraviti, ukoliko građani budu poštovali "male mjere koje daju velike rezultate".

"Ako bi se pridržavali ovih mjera, imali bi rezultat. Svidio mi se grafit koji sam vidjela: Disciplina je sada jedina vakcina", rekla je Medenica.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.