Krivične prijave protiv 523 osoba zbog kršenja epidemioloških mjera
Ilustracija

Od proglašenja epidemije

Krivične prijave protiv 523 osoba zbog kršenja epidemioloških mjera

Od proglašenja epidemije virusa korona, od marta ove godine, podnijete su krivične prijave protiv 523 osoba zbog kršenja epidemioloških mjera, saopštio je osnovni državni tužilac i PR ODT-a u Podgorici Vukas Radonjić.

On je u Jutarnjem programu TVCG kazao da je od ukupnog broja odbačeno 106 krivičnih prijava, dok je krivično gonjenje preduzeto protiv 417 osoba.

"Kad kažem 523 lica, tu mislim i na maloljetna i na punoljetna lica", rekao je Radonjić.

Dominantno, kaže, mjere ne poštuju punoljetne osobe.

Na pitanje koje su mjere najviše kršene, Radonjić kaže da su u početnoj fazi epidemije najviše kršene mjere samoizlacije, nakon čega je nastupilo kršenje mjere zabrane napuštanja objekta stanovanja.

Kršila se, kaže, i mjera zabrane međugradskog saobraćaja.

U drugom talasu, kaže Radonjić, imamo i manji broj krivičnih prijava, što samim tim bi trebalo da znači da se mjere manje i krše.

"U određenim situacijama Državno tužilaštvo je po službenoj dužnosti formiralo krivične predmete, u suštini nas ne zanima statistika. Mi postupamo po službenoj dužnosti ili kad nam se prijavi krivično djelo", rekao je Radonjić.

Portal RTCG

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.