Savićević o Maradoni: Bio je car na zemlji, tuguje planeta, ima i za kim
Foto: Printscreen

Savićević o Maradoni: Bio je car na zemlji, tuguje planeta, ima i za kim

Maradona, idol mnogih, idol generacija, idol brojnim igračima sa prostora zemlje koja se zvala Jugoslavija, žali ga kugla zemaljska, žali ga Dejan Savićević.

„Najbolji, najveći igrač kojeg sam gledao, Maradona. Moj idol. Maradona. S njim sam se i sastao na SP u Italiji, 1990. godine, u duelu reprezentacija Jugoslavije i Argentine. Priliku da ga malo bolje upoznam imao sam prije tri, četiri godine u Kataru, kada je u društvu s nama bio i Zvonimir Boban. Sjedio sam, uživao u priči, postao bogatiji... Sam je, nažalost, sebi uništio život, žao mi je, mnogo mi je žao, prerano se preselio u carstvo nebesko, a bio je car na zemlji, igrač blistave karijere, bio je Maradona. Neprevaziđeni Maradona," ističe Savićević za Sportklub i nastavlja:

"Takvu strast prema fudbalu, takvu želju i volju nikada niko nije posedovao, tvrdim. Tuguje Argentina, tuguju i Napulj i Barselona, tuguje planeta. Ima i za kim."

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.