Demokrate: Abazoviću da se osigura lična bezbjednost
Foto: DCG

Demokrate: Abazoviću da se osigura lična bezbjednost

Država koja pretenduje ka punopravnom članstvu u EU i usvajanju evropskog sistema vrijednosti razvijenih demokratija, mora da ima odlučan i snažan odgovor prema svima onima koji pokušavaju da prijetećim tonovima vrše uticaj ili ostvaruju druge nezakonite interese, kazali su iz Demokratske Crne Gore.

Ističući da niko ne može i ne smije biti jači od države i njenih institucija koje su u obavezi da se prije svega suoče sa svojim eventualnim propustima, a potom i da proaktivno djeluju.

Kako su naveli iz DCG-a, prvi korak mora biti nastojanje da se iznesu na čistac sve okolnosti usljed kojih je prijećeno Abazoviću i da mu se osigura lična bezbjednost.

"U uslovima u kojima neko, a pogotovo jedan predstavnik građana, treba da strijepi zbog svog političkog djelovanja iluzorno je i razmišljati o postojanju ikakvog napretka u oblasti ostvarivanja ljudskih prava i sloboda. Demokratska Crna Gora će se nepomirljivo boriti protiv ovakvih pojava s nadom da će u toj borbi imati saborce u svim relevantnim činiocima društva", zaključuju iz ove partije.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.