Britanski milijarder podijelio 23 miliona eura sa zaposlenima, sekretarica otišla u penziju sa 36 godina
Ilustracija

Britanski milijarder podijelio 23 miliona eura sa zaposlenima, sekretarica otišla u penziju sa 36 godina

Osnivač "The Hut Group" prihodovao je nevjerojatnih 830 miliona funti (933 miliona eura) nakon što je njegova firma puštena na berzu u septembru . Ovo je jedna od najvećih isplata u istoriji Velike Britanije.

Milijarder Metju Molding ostvario je jednu od najvećih isplata u britanskoj istoriji nakon što su cijene dionica "The Hut Group" skočile.

Molding je isplatio nevjerojatnih 933 miliona eura, piše Mirror.

Podijelio zaradu

Preduzetnik se pobrinuo i za one koji stoje iza uspjeha njegova poslovanja, svoje zaposlenike. Iz zahvalnosti im je pošle godine podijelio udio od oko 23 miliona eura, a neki od njih time su postali multimilioneri. 

"Niko nije dobio manje od par stotina hiljada", rekao je vlasnik.

Moldingova sekretarica zaradila je toliko novca od dionica da se povukla u penziju sa samo 36 godina.

On je naime svoju kompaniju pokrenuo 2004. godine sa Džonom Galemorom, a tokom 16 godina prikupio je ogromno bogatstvo. 

Priznaje kako sa svojom kompanijom dosta kasno došao na internet. Prvo što je počeo prodavati onlajn su CD-ovi, a sada se proširio na više od 100 web stranica.

Fokus njegove kompanije je uglavnom na zdravlju i ljepoti, a prodaju i niz proizvoda, od kozmetike do proteinskih dodataka.

Uz to djeluju iza poznatih brendova kao što su Honda i Nestle. 

Iako je "The Hut Group" lansirana na berzu tek u septembru, cijene njegovih dionica su naglo porasle čime je Molding zaradio svoju rekordnu isplatu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.