Ljiljana Jokić, Foto: "Crno na bijelo"

Jokić iz koalcije "Crno na bijelo"

"Nastavljeni protesti protiv izgradnje mHE, građani Bara Kraljskih i Rečina primjer kako se voli Crna Gora"

Nakon jutrašnjeg skupljanja mještana u Skrbuši i Barama Kraljskim koji brane obližnje rijeke od uništavanja, oglasila se Ljiljana Jokić ispred Građanskog pokreta URA i pozvala investitora na Rečinskoj rijeci da prestane sa radovima i ispoštuje dogovor koji je imao sa mještanima.

Ona je još istakla da će predstavnici koalicije Crno na bijelo, odmah nakon formiranja vlade, predložiti Skupštini Deklaraciju o zabrani dalje izgradnje malih hidroelektrana na crnogoskim rijekama.

"Ona podrazumijeva i obustavu svih radova i projekata dok se ne izvrši sveobuhvatna revizija. Uz mještane smo”, kazala je Jokić.

Kako je objasnila, koncesiju za Rečinsku rijeku dobila je firma Hydro logistics, a radove na mHE izvodi BB solar.

"Slaven Burzanović ispred Hydro logistics koristi mjere NKT-a kako bi nastavio sa radovima mimo dogovora i obećanja koje je dao, jer su radovi nastavljeni iako mještani nisu pristali da se izgradnja nastavi. Oni su većinski protiv radova na mHE, pa nije jasno zašto Burzanović nastavlja sa radovima, kao ni zašto ne poštuje dogovor koji je imao sa mještanima”, rekla je Jokić.

Ona je podsjetila na obećanja o asfaltiranju puta, zloupotrebu potpisa mještana koji su se našli na spisku da podržavaju izgradnju mHE, a koji su izjavili da nisu potpisali nikakav dokument.

"Osim toga, sada imamo i prijetnje mještanima koji su se okupili i kako bi sačuvali rijeke Ljubaštica, Crnja, Čestogaz i Crni potok, na kojima je planirana izgradnja tri mHE u vlasništvu firme Dekar energy“, zaključila je Jokić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.