Na Univerzitetu Crne Gore trenutno zaražena 22 zaposlena
Ilustracija

Na Univerzitetu Crne Gore trenutno zaražena 22 zaposlena

Na osnovu raspoloživih podataka Rektorata, na Univerzitetu Crne Gore (UCG) trenutno su 22 aktivna slučaja zaraženih korona virusom, od čega je njih 14 iz redova nastavnog kadra, a osam iz redova administrativnog osoblja.

U samoizolaciji je njih 34, saopšteno je Dnevnim novinama iz UCG.

Podsjećamo, nakon pokrenute peticije studenata Pravnog fakulteta i obraćanja predstavnika Studentskog parlamenta UCG predsjedniku Nacionalnog koordinacionog tijela (NKT) Kenanu Hrapoviću, u kojoj traže organizaciju onlajn nastave na fakultetima, juče su se oglasili i iz Univerziteta.

Kako su naveli, svim dekanima organizacionih jedinica Univerziteta Crne Gore rektor UCG prof. dr Danilo Nikolić uputio je Preporuku da se nastava i predispitne provjere znanja narednih 15 dana organizuju onlajn.

Kako je DN saopšteno iz ove obrazovne institucije, Univerzitet čini sve da na najbolji mogući način zaštiti studentsku populaciju i zaposlene, te na taj način doprinese suzbijanju širenja pandemije korona virusa.

S tim u vezi, kako ističu, u proteklih mjesec dana, odnosno od perioda usložnjavanja epidemiološke situacije u Crnoj Gori, ka dekanima i direktorima univerzitetskih jedinica poslate su tri preporuke koje se odnose na organizovanje nastave tokom pandemije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.