U Italiji u posljednja 24 sata zabilježeno 853 smrtnih slučajeva od korone
Ilustracija

U Italiji u posljednja 24 sata zabilježeno 853 smrtnih slučajeva od korone

Italiji je u posljednja 24 sata zabilježeno 853 smrtnih slučajeva, što predstavlja najveći dnevni broj preminulih od posljedica oboljenja Kovid-19 od 28. marta ove godine.

U ovoj državi registrovano je 23.232 novozaraženih koronavirusom, što je malo više nego juče, kada je zabilježeno 22.930 novih slučajeva.

U posljednja 24 sata obavljeno je 148.945 testiranja na koronavirus.

Italija je prva zapadna zemlja koja je pogođena koronavirusom, a od početka pandemije zabilježila je 51.306 preminulih od posljedica ovog oboljenja.

Osim toga, u ovoj zemlji je koronavirusom do sada zaraženo 1.455.022 ljudi, od čega se 605.330 uspjelo oporaviti, a aktivnih slučajeva je 798.386.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.