Nadležnosti svih državnih organa zakonom definisane
Vrhovno državno tužilaštvo

Vrhovno državno tužilaštvo

Nadležnosti svih državnih organa zakonom definisane

Državno tužilaštvo saopštilo je da ih ni malo ne raduje činjenica da zakonom propisane nadležnosti državnih organa treba da objašnjava ne samo građanima i drugim organizacijama, već upravo i državnim organima koji su dužni da te propise u praksi sprovode.

Iz Vrhovnog državnog tužilaštva su reagovali na saopštenje Uprave policije u kojem su pripadnici organa reda optužili pripadnike tužilaštva da totalno obesmišljavaju njihov rad.

"Radi informisanja javnosti, ali i zbog potrebe podsjećanja državnih institucija, napominjemo da je Zakonom o javnim okupljanjima i javnim priredbama jasno definisano da je organizator dužan da pisanu prijavu za održavanje javnog okupljanja podnese policiji, najkasnije pet dana prije njegovog održavanja, a da su policijski službenici ti koji su ovlašćeni da prekinu javna okupljanja čije održavanje nije prijavljeno ili nije dozvoljeno", navodi se u saopštenju.

Iz tužilaštva su istakli da je istim zakonom precizirano, da su policijski službenici ovlašćeni da prekinu javna okupljanja ako postoji ugrožavanje zdravlja, prava drugih lica ili ako nastupi opasnost po život i zdravlje učesnika javnog okupljanja ili drugih lica.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.