Raičević: Bar sa ponosom čuva ideale slobode i antifašističke borbe
Dušan Raičević, Foto: Opština Bar

Gradonačelnik Bara čestitao Dan oslobođenja

Raičević: Bar sa ponosom čuva ideale slobode i antifašističke borbe

Dušan Raičević predsjednik Opštine Bar čestitao je građankama i građanim praznik Dan oslobođenja Bara, koji se obilježava 76-tu godinu zaredom.

"Godišnjica oslobođenja grada podsjeća da poštovanje ideala slobode i antifašističke borbe, koje su iznijele tadašnje generacije moraju biti dio opšte kulture i uvažavanja. Bar je oduvijek znao da cijeni takvu i tako stečenu slobodu, i uvijek će s ponosom obilježavati ovaj dan", naveo je Račević i dodao da je protekla godina bila teška za svakoga.

"Zbog aktuelne epidemiološke situacije, Dan opštine ove godine nećemo obilježiti na tradicionalan način, svečanom sjednicom i održavanjem pratećih manifestacija. Umjesto toga, sredstva namijenjena za organizaciju svečanih dogadjaja, doniraćemo Domu zdravlja i Opštoj bolnici u Baru koji su na prvoj liniji borbe protiv epidemije, i koji iznose veliko breme borbe za ozdravljenje građana Bara i cijelog Crnogorskog primorja, kao i Opštinskoj organizaciji Crvenog krsta koji ulažu ogromne napore da pruže ruku pomoći našim sugrađanima kojima je to najpotrebnije", istakao je Raičević.

Poručuje da u Opštini ovim žele da pokažu odgovoran odnos prema opštem zdravlju i poštovanje prema svakom građaninu Bara. 

"Gubitak života zbog obolijevanja od korona virusa, nenadoknadiv je i bolan podsjetnik da je prijetnja itekako postojeća, da ugrožava živote i da u ovoj fazi medicina još uvijek nije dala odgovor za potpuno suzbijanje. Na današnji dan broj oboljelih i preminulih daje nam razlog za brigu i upozorava na neophodnost odgovornog ponašanja i maksimalne posvećenosti zaštiti zdravlja kroz poštovanje mjera i preporuka nadležnih institucija", izričit je Raičević. 

Naglasio je da je Opština Bar tokom čitavog perioda od pojave virusa, ulagala maksimalne napore u borbi protiv epidemije i za zaštitu zdravlja stanovništva.

"Neprekidni napori medicinskog osoblja neće izgubiti podršku lokalne uprave koja će u domenu svojih nadležnosti voditi računa o sprovođenju mjera prevencije i preporuka za smanjenje širenja infekcije, ali i dati maksimalan doprinos prevazilaženju teških posljedica epidemije koje se reflektuju na život najugroženijih članova zajednice, privrede, sistema obrazovanja i svih segmenata društva", izričit je Raičević.

Prilika je da se na današnji dan, kako je kazao Raičević građani podsjete najvažnijih rezultata rada lokalne uprave i postignuća grada u prethodnoj godini.

Poručuje da je u proteklom periodu posvećeno rađeno na poboljšanju kvaliteta života svih žitelja Bara.

"Bili smo okrenuti investicijama u nove gradske sadržaje i infrastrukturu, izgradnji novih sistema za vodosnabdijevanje, razvoju poljoprivrede i biznisa, podržali kulturu i sport i bili tu za sve građane, bez razlike i s punom pažnjom", kazao je Raičević.

Dodaje da su proteklu godinu obilježeli veliki projekti koje je Opština realizovala ili su pred završnicu realizacije: izgradnja nadvožnjaka u Bjelišima sa pristupnom saobraćajnicom, vodovoda za naselje Sveti Ivan, moderne saobraćajnice sa svom pratećom infrastrukturom na Velikom Pijesku, Kuća maslina u Starom Baru, gradski park, prvi Kreativni hab u Crnoj Gori, samo su neki od projekata koje su ralizovane tokom prethodne godine, stvarajući sadržaje za odmor i rekreaciju i prostor za dalji razvoj turizma, poljoprivrede i drugih grana privrede.

Investicije u prethodnoj godini na ovim i drugim projektima širom opštine vrijedne su blizu 7 miliona eura

"Nakon ovih uspješno realizovanih projekata, slijedi nastavak radova na izgradnji vodovodne mreže, nastavak radova na izgradnji trga i Šetališta u Sutomoru, izgradnja lungomare u Čanju, graničnog prelaza Ckla-Zogaj, nastavak realizacije projekta rekonstrukcije regionalnih putnih pravaca Virpazar – Bar  i Bar – Kamenički most, kao i dalje aktivnosti na revitalizaciji Starog Bara", najavio je Raičević i apelovao na sve građane Bara da poštuju mjere NKT-a u cilju suzbijanja pandemije novog koronavirusa.

"Izdržimo zajedno, jer sloboda je vrijedna svake žrtve, a Dan oslobođenja neka nam bude podstrek da istrajemo onda kada je to najpotrebnije, u nadi da ćemo u skoroj budućnosti biti u prilici da pandemiju stavimo pod kontrolu i ponovo osjetimo našu slobodu", zaključio je Raičević.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.