Da li je Abazović ugrožen: Lider URE navodno na meti kriminalnih klanova
Dritan Abazović

Da li je Abazović ugrožen: Lider URE navodno na meti kriminalnih klanova

Uprava policije preduzeće opsežne mjere da utvrdi da li lidera Građanskog pokreta URA Dritana Abazovića planira da ugrozi jedan od šefova jednog regionalnog kriminalnog klana.

To su “Vijestima” saopštili iz institucije kojom rukovodi Veselin Veljović, a odgovarajući na pitanja - da li imaju saznanja da je lideru izborne liste "Crno na bijelo" život ugrožen od mafijaškog klana na čijem je čelu višestruko osuđivana osoba, koja se teretila i za ubistva i prodaju droge...

Listu su iz više izvora iz regiona i Crne Gore dobile informacije da se Abazović našao na meti jednog kriminalnog klana, a iz policije kažu da tim podacima ne raspolažu.

“Na osnovu svih raspoloživih informacija, operativnih i terenskih provjera, Uprava policije ne raspolaže podacima da je bezbjednost Dritana Abazovića ugrožena, kao ni članovima njegove porodice, niti da mu je ugrožena imovina”, piše u odgovoru policije.

Tvrde da će sprovesti detaljne provjere povodom pitanja “Vijesti”: da li imaju zvaničnu ili operativnu informaciju da je čelnik Građanskog pokreta URA ugrožen od te ili bilo koje druge osobe, da li su sa Abazovićem razgovarali o njegovoj sigurnosti i šta tim povodom čine...

“U odnosu na navode iz Vaših pitanja biće sprovedene opsežne provjere sa ciljem utvrđivanja stvarnog činjeničnog stanja. Ukoliko se tokom preduzimanja policijskih mjera i radnji dođe do osnova sumanje da je Dritanu Abazoviću ugrožena bezbjednost od strane navedenog ili drugog lica, neodložno će o svemu biti upoznat nadležni državni tužilac, a policijski službenici će sprovesti kontinuirane aktivnosti u cilju zaštite života i imovine oštećenog lica”, navode iz Uprave policije u odgovoru .

Na kraju odgovora Tima za odnose s javnošću Uprave policije, konstatuju da je “od strane nadležnog organa” sačinjen izvještaj o bezbjednosnoj procjeni stepena ugroženosti Dritana Abazovića:

“I Uprava policije u odnosu na navedeno preduzima operativne mjere i aktivnosti”, stoji u odgovorima.

Direktor URA Zoran Mikić, tvrdi da tom pokretu još nije odgovoreno, iako su od bezbjednosnih službi 3. septembra tražili da naprave procjenu bezbjednosti njihovog lidera.

 

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.