U Sloveniji 470 novozaraženih, 45 umrlih, bolnice prepune
Ilustracija

U Sloveniji 470 novozaraženih, 45 umrlih, bolnice prepune

U Sloveniji je u posljednja 24 sata od 1.742 testirane osobe zaraza korona virusom potvrđena kod 470, a od posljedica Kovida-19 umrlo je još 45 ljudi, objavila je danas slovenačka vlada.

U danima vikenda uobičajeno se testira manji broj ljudi, pa je i broj registrovanih slučajeva manji nego tokom nedjelje, prenijela je Hina. Najviše zaraza u jednom danu bilo je krajem prošlog mjeseca, kad je zabilježeno rekordnih 2.611 infekcija.

Posljednjih dana je broj potvrđenih zaraza dnevno varirao između 1.500 i 2.000, a udio pozitivnih testova kretao se od 25 do 30 odsto.

I ove sedmice su u Sloveniji na snazi najstrože restrikcije za suzbijanje širenja virusa, između ostalih i policijski čas, "zatvaranje" u granice opština i zabrana svakog okupljanja van najužeg kruga porodice.

Ove sedmice bi prema najavama slovenačke vlade, u zdravstvenim ustanovama trebalo da počne sistemsko i obavezno testiranje na korona virus, a osoblje bi se testiralo najmanje jednom nedjeljno.

Vlada priprema slična testiranja u domovima za starije, a naredila je izradu planova za dobrovoljno masovno testiranje stanovništva antigenskim testovima.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.