Tomanović: Ljekari daju sve od sebe, građani da shvate ozbiljnost situacije
Dragoslav Tomanović

Tomanović: Ljekari daju sve od sebe, građani da shvate ozbiljnost situacije

Direktor Opšte bolnice u Baru doktor Dragoslav Tomanović je današnju situaciju u barskoj bolnici, kada je reagovala i policija, nazvao “incidentnom” zbog reakcije rodbine i prijatelja četrdesetosmogodišnjeg pacijenta iz Bara, koji je preminuo u međuvremenu.

Tomanović je saopštio da pojedini građani još ne shvataju ozbiljnost situacije kad je ova epidemija u pitanju.

“Mi, medicinski radnici, razumijemo koliko je teško prihvatiti činjenicu da borbu sa novim koronavirusom gube najbliži, oni koje najviše volimo. Ipak, teško razumijemo one koji u takvim situacijama napadaju osoblje bolnice i lome medicinsku opremu”, rekao je za Radio Bar dr Dragoslav Tomanović.

Da podsjetimo, jutros se dogodio incident na ulazu u kovid odjeljenje barske bolnice. Porodica pacijenta pokušala je nasilno da uđe u bolnicu, pri čemu je polomljeno staklo na ulazu, a morala je da reaguje i policija .

Rodbina je zahtijevala da se pacijent prebaci u Klinički centar Podgorica.

Motiv incidenta su tvrdnje porodice da ne dobija informacije o zdravstvenom stanju člana familije oboljelog od kovida-19, prenosi portaj Jedro.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.