Zabrana kretanja od 19 do 5 ujutru, radno vrijeme do 18h

Nove mjere od srijede

Zabrana kretanja od 19 do 5 ujutru, radno vrijeme do 18h

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT) odlučilo je danas, na sjednici kojom je predsjedavao predsjednik dr Kenan Hrapović, da skrati za dva sata vrijeme rada ugostiteljskih i uslužnih subjekata i da za toliko produži period zabrane napuštanja objekata stanovanja.

"Zbog izuzetno složene epidemiološke situacije NKT je na predlog Instituta za javno zdravlje Crne Gore odlučilo da skrati radno vrijeme ugostiteljskih i uslužnih djelatnosti sa sadašnjih 07:00 – 20:00 na 07:00 – 18:00, i produži primjenu mjere zabrane napuštanja objekta stanovanja sa sadašnjih 21:00 – 05:00 na 19:00 – 05:00 narednog dana", saopštio je NKT.

 Mjere će se primjenjivati od srijede, 25. novembra u 00:00 do 8. decembra do kada se produžava i primjena mjera donijetih 13. novembra.

"Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti je, sagledavajući epidemiološku situaciju sa jedne strane i ekonomsku sa druge i ovog puta donijelo dobro odmjerene mjere sa ciljem da one u najmanjem mogućem obimu pogode građane, privredu i preduzetnike, a da daju očekivani rezultat", kaže se u saopštenju.

NKT je pozivao građane da u potpunosti poštuju sve mjere jer je to jedini način suzbijanja širenja koronavirusa.

"Sagledavajući zdravstvenu situaciju NKT je ocijenilo da je naš zdravstveni sistem zahvaljujući dobrom planiranju, pravovremenim aktivnostima i stručnosti i požrtvovanju zdravstvenih radnika i dalje sposoban da se, uprkos zabrinjavajućem stepenu infekcije, odupre pandemiji. NKT je sagledao i ogromno opterećenje zaposlenih u primarnoj zdravstvenoj zaštiti i pokrenuo proces čiji je cilj rasterećenje primarnog zdravstvenog sektora.", zaključuje se.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.