Odgođeno suđenje optuženima za pokušaj likvidacije Jovana Đurovića
Viši sud u Podgorici

Za 18. decembar

Odgođeno suđenje optuženima za pokušaj likvidacije Jovana Đurovića

Suđenje Enzanu Cirikoviću i grupi koja se terete za pripremu ubistva Baranina Jovana Đurovića danas je u podgoričkom Višem sudu odgođeno je za 18. decembar.

Proces je odgođen jer iz izdravstvenih razloga nije mogla doći članica vijeća Branka Bošković.

Enzan Ciriković, Eldar i Mirzet Nurković, Đorđije Cicmil i Darko Milić su, prema optužnici Specijalnog državnog tužilaštva, pripremali ubistvo Baranina Jovana Đurovića, a navodno je trebalo da bude ubijen i bokser Nikola Sjekloća. Osim ove grupe, optuženi su i Almir Jahović i Adnan Osmanagić, ali oni nijesu dostupni našim organima, prenosi portal "Pobjeda".

Eksplozivna naprava, prema navodima optužnice, namijenjena za ubistvo Đurovića, sadržala je oko pola kilograma eksploziva i pronađena je na raskrsnici Bulevara 24. novembra i Makedonske ulice kod „Tri kule“ u Baru.

Prema optužnici Specijalnog državnog tužilaštva, grupa je pripremala ubistvo Đurovića, a navodno je trebalo da bude ubijen i bokser Nikola Sjekloća.

Optuženi Osmanagić je brat pokojnog Armina Muše Osmanagića koji je prije likvidacije slovio za vođu kriminalne grupe koja je imala rivalski odnos sa grupom na čijem je čelu bio sada pokojni Luka Đurović, brat Jovana Đurovića.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.