Ipak nije postao milioner nakon prodaje meteorita: Prevaren sam i razočaran

Indonezijski proizvođač kovčega koji je pronašao meteorit nakon što mu je probio krov prije nekoliko mjeseci žalio se da je zakinut pošto je kamen prodao jednom Amerikancu za 14.000 dolara, objavili su lokalni mediji.

Džošua Hutagalung, koji živi u pokrajini Sjevernoj Sumatri, rekao je za list Džakarta Post da se uznemirio nakon što je saznao da je svemirski kamen vrijedan 1,8 miliona dolara.

"Ako je to istina, prevaren sam i razočaran", rekao je 34-godišnji Hutagalung.

Hutagalung je rekao da je američkom stručnjaku za meteorite Džeredu Kolinsu prodao 1,8 kilograma kamena od 2,2 kilograma, za koji se procjenjuje da je star 4,5 milijardi godina, za 200 miliona rupija (14.000 dolara).

"Svih 200 miliona koje sam dobio prodajom meteorita Kolinsu potrošio sam na pomoć porodici i siročadi, izgradnju crkve i popravak grobova svojih roditelja", navodno je rekao.

Hutagalungovo otkriće postalo je viralno nakon što je to objavio na Fejsbuku, objavio je Post.

Rekao je da je u početku odbijao da proda kamen, ali je popustio nakon što je Kolins ponudio dodatnih 14 miliona rupija (992 dolara) za popravak krova koji je oštetio meteorit.

Kolins je kamen prodao američkom kolekcionaru koji ga je obijezbedio u tečnom azotu u Centru za studije meteorita na Državnom univerzitetu u Arizoni, objavio je britanski tabloid San.

Hutagalung je rekao da će zadržati ostatak kamena u porodici i da ga neće prodati uprkos njegovoj vrijednosti.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.