Crna Gora u fazi pogoršanja epidemiološke situacije
Ilija Ašanin

Crna Gora u fazi pogoršanja epidemiološke situacije

Direktor Opšte bolnice Nikšić Ilija Ašanin kazao je da se Crna Gora, ali i grad pod Trebjesom, nalaze u fazi pogoršanja epidemiološke situacije izazvane pandemijom koronavirusa.

U Jutarnjem programu Televizije Crne Gore (TVCG) rekao je da su u tom gradu tokom jučerašnjeg dana imali 92 nova slučaja zaraze, a svakodnevno bilježe i rast broja ambulantnih pregleda, te pacijenata kojima je potrebno hospitalno liječenje.

"Čini mi se da polako ulazimo u jednu ozbiljniju fazu nego što je to bilo prije 20-ak dana", rekao je Ašanin.

Na Odjeljenju internih bolesti, kaže Ašanin, imaju 75 pacijenata sa težom kliničkom slikom, od kojih je deset životno ugroženo i nalaze se u Jedinici intenzivnog liječenja.

"Svaki put kad smo dosljedno poštovali preporuke struke, imali smo manji broj liječenih pacijenata, ali i manje ambulantnih pregleda. Svaki put kad se opustimo, opet virus ne bira ni godine, ni pol", kaže Ašanin.

"Tri pacijenta su na neinvazivnoj respiraciji. Nemamo pacijente na respiratoru, a ostali pacijenti su stabilnih vitalnih parametara", kazao je Ašanin.

Govoreći o starosnoj strukturi oboljelih, Ašanin kaže da imaju pacijente od 27 godine pa na više, a manje je onih starijih od 70 godina.

"14 radnika je pozitivno na koronu. To su tri ljekara, šest medicinskih sestara, a ostalo je iz tehničke službe", istakao je Ašanin.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.