Ajzenbihler najbolji u skijaškim skokovima u Visli
Foto: Beta/AP

Počeo Svjetski kup

Ajzenbihler najbolji u skijaškim skokovima u Visli

Njemac Markus Ajzenbihler pobjednik je prvog pojedinačnog takmičenja 42. sezone Svjetskog kupa u skijaškim skokovima.

On je u poljskoj Visli do druge pobjede u Svjetskom kupu došao skokovima od 137,5 i 134 metra, za koje je dobio 267,6 bodova.

Uspjeh Njemaca upotpunio je drugoplasirani Karl Gajger skokovima od 133,5 i 128 metara i zbirom od 258,6 bodova.

Pobjedničko postolje kompletirao je Austrijanac Danijel Huber skokovima dužine 138,5 i 125,5 metara, za koje je dobio 255,7 bodova.

Na četvrtom mjestu završio je Norvežanin Halvar Egner Granerud (131,5 i 130), peti je bio Poljak Pjotr Zila (125,5 i 128), a šesti Slovenac Anže Lanišek, vodeći nakon prve serije, skokovima od 136 i 118 metara.

Prošlogodišnji pobjednik Svjetskog kupa, Štefan Kraft bio je 32. nakon prve serije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.