Čile otvara granice posle osam mjeseci
Ilustracija

Čile otvara granice posle osam mjeseci

Poslije osam mjeseci restriktivnih mjera zbog pandemije koronavirusa, Čile sjutra otvara glavni granični prelaz i aerodrom za strane posjetioce.

Putnici će morati da pokažu negativan test na koronavirus, kao i zdravstveno osiguranje. Takođe će morati da prijave mjesto boravka, a oni koji dolaze iz visoko rizičnih zemalja moraće da budu u karantinu 14 dana.

Predsjednik Sebastijan Pinjera pozvao je građane da zadrže oprez radi sprječavanja novog talasa kovida-19.

"Koronavirus je još uvijek među nama i ne smijemo da budemo nesmotreni", rekao je Pinjera.

Vlada planira postepeno otvaranje i drugih aerodroma i graničnih prelaza u nastojanju da ponovo aktivira turistički sektor, prenosi AP.

Čile je zatvorio granice 18. marta, dvije nedjelje poslije prvog slučaja zaraze koronavirusom. Od tada je u ovoj zemlji sa 18 miliona stanovnika zabilježeno više od pola miliona infekcija i 15.000 smrtnih slučajeva.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.