Vakcinu protiv virusa korona naplaćivaće između 25 i 37 dolara po dozi
Ilustracija

Vakcinu protiv virusa korona naplaćivaće između 25 i 37 dolara po dozi

"Moderna" će vakcinu protiv virusa korona naplaćivati između 25 i 37 dolara po dozi, u zavisnosti od količine koju svjetske vlade naruče, potvrdio je izvršni direktor Stefan Bancel za njemački nedjeljnik "Welt am Sonntag".

"Naša vakcina košta otprilike kao i vakcina protiv gripa, čije je cijena između 10 i 50 dolara", rekao je.

Strani mediji ranije su prenijeli da Evropska komisija želi da postigne dogovor s "Modernom" za nabavku miliona doza po cijeni nižoj od 25 dolara.

"Još ništa nije potpisano, ali blizu smo dogovora sa Komisijom EU. Želimo vakcine isporučiti Evropi i u konstruktivnim smo pregovorima", rekao je Bancel, navodeći da je pitanje dana kada će ugovor biti potpisan.

Iz kompanije su ranije objavili da je efikasnost vakcine 94,5 odsto. Reuters piše da EU s "Modernom" pregovora od jula.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.