Hašim Tači

Glavni tužilac Specijalnog tužilaštva u Hagu

"Tačiju doživotna kazna ukoliko se optužbe potvrde"

Glavni tužilac Specijalnog tužilaštva u Hagu, Džek Smit, u pismu pretpretresnom sudiji Nikoli Guilou naveo je zašto je Hašima Tačija trebalo staviti u pritvor.

Smit je dodao da bi, ukoliko se optužbe potvrde, on mogao da dobije doživotnu kaznu zatvora.

Smit je u pismu, objavljenom na zvaničnoj veb stranici Specijalnog suda, naveo da postoji strah da bi bivši kosovski predsjednik mogao da pobjegne nakon što je nepotvrđena optužnica objavljena, prenose “Reporteri”.

Smit, takođe, u pismu poslatom predpretresnom sudiji, tvrdi da bi Tači mogao počiniti druga krivična djela i ometati posebne postupke, a istakao je i da bi optužbe, koje su potvrđene u Specijalnom sudu, mogle dovesti do doživotnog zatvora za doskorašnjeg kosovskog predsjednika, prenio je Kosovo onlajn.

Ovo pismo pokazuje insistiranje glavnog specijalnog tužioca da je Tačija trebalo uhapsiti i poslati u pritvor.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.