Raonić: Neophodno je napraviti diskontinuitet od 75-godišnjeg jedinstva partije i države
Boris Raonić

Raonić: Neophodno je napraviti diskontinuitet od 75-godišnjeg jedinstva partije i države

Departizacija i izgradnja jakih institucija i efikasnog državnog aparata moraju da budu u fokusu nove vlasti, poručio je predsjednik Građanske alijanse (GA) Boris Raonić, navodeći da reforma državne uprave iziskuje vrijeme i energiju.

Raonić je rekao da Crna Gora još uvijek uči lekciju demokratskog funkcionisanja vlasti, pa dešavanja oko formiranja nove Vlade treba gledati iz tog ugla.

“Nama je iz brojnih razloga potrebna departizacija, izgradnja jakih institucija i izgradnja efikasnog državnog aparata, pa upravo to mora da bude fokus nove vlasti”, kazao je Raonić agenciji MINA.

On je rekao da će pristup mandatara Zdravka Krivokapića da se krene sa reformom državne uprave potrošiti vrijeme i energiju, a pogotovo ako se krene sa zapošljavanjima “po dubini”.

“Naravno, legitmna je incijativa da novi ministri biraju svoj tim i da se treba napraviti diskontinuitet od 75-godišnjeg jedinstva partije i države”, smatra Raonić.

Upitan da prokomentriše navode da raspodjele po dubini predstavljaju partijsko zapošljavanje, Raonić je rekao da postoje funkcije koje su po definiciji političke i za koje u zakonskoj proceduri dolazi do takvih rješenja.

“Problem je da li će nova Vlada, na osnovu partijskih dogovora, za ta mjesta imenovati stručne, moralne i sposobne funkcionere ili će podrška partije biti jedini kvalitet. Od toga zavisi uspješnost ove Vlade”, zaključio je Raonić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.