U Hrvatskoj preminulo 47 kovid pacijenata, potvrđeno još 3.573 slučaja zaraze
Ilustracija

U Hrvatskoj preminulo 47 kovid pacijenata, potvrđeno još 3.573 slučaja zaraze

U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata od posljedica infekcije koronavirusom umrlo 47 oboljelih, a registrovana su rekordna 3.573 nova slučaja zaraze, dosad najviše od početka epidemije, objavio je Nacionalni štab Civilne zaštite u Zagrebu.

Aktivno je ukupno 19.079 slučajeva, od kojih je 1.981 pacijent na bolničkom liječenju, a na respiratoru je 213 oboljelih, objavili su zagrebački mediji.

Prvi slučaj zaraze koronavirusom u Hrvatskoj je registrovan 25. ferbruara, od kda je registrovano ukupno 100.410 zaraženih, a zvanično su prijavljena 1.304 smrtna slučaja.

Do danas je testirano ukupno 667.749 zoraka, od toga 9.877 u posljednja 24 sata, a u samoizolaciji je trenutno 45.150 osoba.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.