MVP Kosova ne dozvoljava posjetu Vučiću
Priština, Kosovo

MVP Kosova ne dozvoljava posjetu Vučiću

Ministarstvo inostranih poslova i dijaspore Kosova (MIP) saopštilo je da neće dozvoliti posjetu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Kosovu.

MIP je danas za portal Gazeta ekspres potvrdio da je Vučić u četvrtak, 19. novembra, podnio zahtjev da sa još trojicom svojih saradnika posjeti Kosovo.

U delegaciji sa Vučićem bi trebalo da budu i ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković i bivši direktor te kancelarije Marko Djurić.

Zahtjev za posjetu uslijedio je nakon otkrića masovne grobnice u Srbiji, za koju se sumnja da su tu tijela kosovskih Albanaca, koji su stradali u sukobima 1999. godine, navodi Gazeta ekspres.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.