Nova vlast u Tivtu razriješava funkcija DPS-ov kadar
Opština Tivat

Rukovodioci opštinskih sekretarijata i službi

Nova vlast u Tivtu razriješava funkcija DPS-ov kadar

Nova vlast u Tivtu razriješila je dužnosti gotovo sve dosadašnje rukovodioce opštinskih sekretarijata i službi iz Demokratske partije socijalista, tako što su organi kojima su oni rukovodili ukinuti, reorganizovani ili preimenovani, pišu Vikend novine.

Otkaze su dobili sekretari sekretarijata za finansije i lokalne javne prihode Rajka Jovićević, za investicije, uređenje prostora i održivi razvoj Marko Petričević, za kulturu i društvene djelatnosti Dubravka Nikčević, za opštu upravu Tamara Furtula, za turizam i preduzetništvo Petar Vujović i za mlade, sport i socijalna pitanja Darka Ognjanović. Sekretarka za imovinu Rita Mitrović će kao v.d. ostati na čelu organa koji će se baviti imovinsko-pravnim zastupanjem Opštine. Do isteka ugovora na svom mjestu ostaće i glavna administratorka Marija Sijerković, prenose Vikend novine.

Predsjednik opštine Željko Komnenović je nekima od smijenjenih funkcionera ponudio niže pozicije u Opštini, ali su oni svi to odbili.

Nova organizacija lokalne uprave Tivta ubuduće će imati 12 sekretarijata službi i direkcija umjesto dosadašnjih 16. Novi rukovodioci biće imenovani kao vršioci dužnosti već u ponedjeljak, a tek onda će biti napravljena sistematizacija 12 sekretarijata, službi i direkcija.

Nova vlast će već u ponedjeljak imenovati vršioce dužnosti čelnika novih opštinskih organa i službi, a onda će oni napraviti nove interne sistematizacije tih organa i odrediti neophodan broj zaposlenih.

Tivatski DPS juče je saopštio da je nova vlast u Tivtu “pala na prvom testu poštenja i dosljednosti u ispunjenju svojih predizbornih obećanja i pokazala je pravo lice”.

“Opijeni snagom moći koja im je nezasluženo pripala, pa i sami nijesu još svjesni kako i što treba da rade, počeli su ‘čistku po dubini’. U susret prazniku grada ‘obradovali’ su sekretare i direktore organa i službi direktnom najavom da više ne računaju na njih, jer nijesu politički podobni, uprkos činjenici da se radi o profesionalnom i stručnom kadru”, saopštili su iz partije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.