Đoković:Tužno što smo u roku od mjesec dana izgubili dva velika čovjeka koji su bili na čelu SPC

Đoković:Tužno što smo u roku od mjesec dana izgubili dva velika čovjeka koji su bili na čelu SPC

„Neka mu je laka zemlja i neka počiva u miru, moje saučešće njegovoj porodici i svim pravoslavnim vjernicima. Imao sam nekoliko susreta sa njim u poslednjih deset godina i imao sam tu čast da od njega primim Orden Svetog Save, jedno od priznanja koje meni najviše znači u životu“.

Tim riječima se Novak Đoković oprostio od patrijarha Irineja.

Najbolji teniser svijeta je rekao da tužne vijesti poput smrti patrijarha Irineja predstavljaju podsjetnik na ono što je zapravo najvažnije u životu.

„Stvarno je tužno što smo u roku od mjesec dana izgubili dva velika čovjeka koji su bili na čelu Srpske pravoslavne crkve – Amfilohija i sada patrijarha. Ne znam šta bih mogao tome da dodam osim da je uvijek tužna vijest kada neko izgubi život, tada se vjerovatno shvate neke stvari koje je čovjek ostavio iza sebe“, naveo je Đoković, prenose „Novosti“.

Patrijarh Irinej je Orden Svetog Save uručio Đokoviću u aprilu 2011. godine.

Poglavar Srpske pravoslavne crkve, patrijarh srpski Irinej, preminuo je danas u 90. godini posle borbe sa virusom korona.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.