Njemački doktor ubio dva kovid pacijenta: Htio da poštedi muke njih i njihove porodice
Ilustracija

Dao im smrtonosnu injekciju

Njemački doktor ubio dva kovid pacijenta: Htio da poštedi muke njih i njihove porodice

Njemačka policija saopštila je danas da je otvorila istragu protiv doktora u Esenu koji je osumnjičen da je smrtonosnom injekcijom ubio dva pacijenta teško oboljela od korona virusa.

U saopštenju se navodi da je doktor (44) koji je od februara radio u Univerzitetskoj bolnici u Esenu osumnjičen da je ubio dva muškarca, od 47 i 50 godina, koji su bili na intenzivnoj njezi u veoma ozbiljnom stanju.

Dodaje se da je osumnjičeni koji je uhapšen u srijedu priznao jedno ubistvo, navodeći da je želio da poštedi pacijenta i njegovu porodicu dalje patnje, prenosi Rojters.

List Bild je izvijestio da je doktor obavijestio porodice pacijenata prije nego što ih je usmrtio.

U Njemačkoj, u skladu sa sudskom presudom od prošle godine pacijenti mogu da traže da im se život okonča, ali nije jasno da li se to desilo i u ovom slučaju.

Iz bolnice u Esenu su saopštili da je doktor suspendovan i da sarađuju sa policijom u istrazi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.