U nedelju dan žalosti u Beranama
Opština Berane

Povodom smrti Patrijarha Irineja

U nedelju dan žalosti u Beranama

Predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić donio je odluku o proglašenju Dana žalosti u nedjelju, 22. novembra, povodom upokojenja Njegove Svetosti patrijarha srpskog, Gospodina Irineja. Zastave na zgradi Opštine Berane, kao i preduzećima i ustanovama čiji je osnivač Opština, spuštene su na pola koplja.

"Nedjelja 22. novembar proglašava se Danom žalosti na teritoriji opštine Berane zbog upokojenja Njegove Svetosti patrijarha srpskog, Gospodina Irineja. Dan žalosti obilježava se isticanjem zastave na pola koplja na zgradi Opštine Berane, javnim ustanovama i preduzećima čiji je osnivač Opština, kao i zabranom emitovanja muzike, odnosno održavanje programa zabavnog sadržaja na javnim mjestima. Odluka stupa danom donošenja”, stoji u odluci.

Patrijarh srpski Irinej biće sahranjen u kripti Hrama Svetog Save na Vračaru u Beogradu, gdje će u nedjelju, 22. novembra, biti služeni sveta zaupokojena liturgija i opelo, saopštila je SPC.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.