Tivat - metropola crnogorskog turizma; Kotor - grad gdje se susreću običaji i tradicija
Ivan Brajović

Brajović čestitao

Tivat - metropola crnogorskog turizma; Kotor - grad gdje se susreću običaji i tradicija

Povodom 21. novembra, Dana opština Tivat i Kotor, predsjednik Socijaldemokrata Crne Gore, Ivan Brajović, uputio je lokalnom rukovodstvu i svim građanima Tivta čestitku u svoje i ime svoje partije.

“Za Tivat danas, potpuno opravdano, možemo reći da je metropola crnogorskog turizma. Od malog grada na crnogorskom primorju, Tivat je postao brend po kome se Crna Gora poznaje po svijetu i čijim ljepotama se ne može odoljeti", navodi se u čestitki Brajovića.

Kazao je da je Tivat grad koji se i dalje, bez prestanka nastavlja razvijati, što obećava i bolju turističku ponudu, i bolju infrastrukturu i, u konačnom, ekonomski napredak i bolji životni standard svih građanki i građana Tivta.

A taj novi, moderni Tivat, poručuje da zaboravlja svoju istoriju i svoje velikane, prisjećajući se herojskog čina oslobođenja u Drugom svjetskom ratu.

"Taj duh antifašizma i dalje je snažno prisutan u Tivtu", zaključio je Brajović.

Brajović: Kotor - grad u kojem se srijeću kulture i običaji

“Kotor, biser naše najljepše Boke, svojom slavnom istorijom i bogatim kulturno-istorijskim nasljeđem obavezuje svakog građanina Crne Gore, a posebno Kotoranke i Kotorane, na duboko poštovanje i njegovanje tog nasljeđa. Kotor je turistički, kulturni, trgovački centar Boke i Crne Gore i kao takav ima nemjerljiv značaj za našu državu. Zato je veoma važno da svi, sa lokalnog i državnog nivoa, damo maksimalan doprinos da Kotor nastavi da napreduje i da se razvija", kazao je Brajović.

Poručuje da je Kotor grad međusobnog poštovanja i uvažavanja, grad starosjedilaca i novopridošlih stanovnika, grad gdje se srijeću različite kulture i običaji.

"Zbog toga je Kotor bogat grad koji na najbolji način pokazuje građanski karakter naše države, ali i poštovanje prema svima koji su žrtvovali svoje živote za slobodu i antifašizam kao jednu od najvažnijih tekovina moderne Crne Gore", zaključio je Brajović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.