Bajden slavi 78. rođendan, najstariji predsjednik u istoriji SAD
Džozef Bajden

Bajden slavi 78. rođendan, najstariji predsjednik u istoriji SAD

Novoizabrani američki predsjednik Džozef Bajden slavi 78. rođendan, tako da će, kada za dva mjeseca preuzme dužnost, biti najstariji predsjednik SAD u istoriji.

Pored suočavanja sa najtežom zdravstvenom krizom u ovom vijeku, visokom stopom nezaposlenosti i rasizmom, Bajden će pokušati da dokaže i da je, uprkos godinama, dorastao novom poslu, prenosi FoNet.

Do sada je najstariji predsjednik SAD bio Ronald Regan, koji je 1989. napustio Belu kuću 16 dana prije svog 78. rođendana.

Tokom predizborne kampanje, sedamdesetčetvorogodišnji američki predsjednik Donald Tramp je tvrdio da Bajden ne posjeduje oštrinu uma neophodnu šefu države.

Tokom izbora u Demokratskoj partiji, neki kandidati postavljali su pitanje da li pripadnici Bajdenove i Trampove generacije predstavljaju dobar izbor za suočavanje sa problemima klimatskih promjena i rasne ravnopravnosti.

Bajden je u septembru izjavio da će biti "potpuno transparentan" o svom zdravlju, ali nije precizirao kako će to raditi, navodi AP.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.