Kamion uletio u pogrebnu povorku, devet osoba stradalo
Ilustracija

Kamion uletio u pogrebnu povorku, devet osoba stradalo

Vlasti okruga Huabin u kineskoj Henan provinciji su danas saopštile da je devet osoba poginulo kada je kamion uletio među ljude koji su bili u pogrebnoj povorci.

Povrijeđene su četiri osobe, a policija istražuje zašto kamion nije uspio da izbjegne povorku, koja se kretala lokalnim autoputem oko 5.00 časova, prenio je AP.

Ministarstvo za javnu bezbjednost iz Pekinga je poslalo tim na mjesto nesreće da istraži šta se desilo, zbog zabrinutosti kako će pogibija uticati na javni red i mir u provinciji u kojoj živi više od 100 miliona ljudi.

Putevi u Kini već duže vrijeme se u svijetu smatraju jednim od najsmrtonosnijih, ali policija je prethodnih godina povećala prisustvo na terenu, kako bi mjerila brzinu i smanjila broj prenatrpanih ili neispravnih vozila.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.