Online sastanak učenika i predsjednika Skupštine

Bečić razgovarao sa učenicima OŠ "Milija Nikčević“ iz Nikšića

"Najmlađi članovi najbolji doprinos društvu mogu dati sticanjem i nadograđivanjem znanja"

Učenici VII – IX razreda OŠ "ilija Nikčević“ iz Nikšića danas su imali priliku da putem video-konferencijskog sistema, intervjuišu predsjednika Skupštine Crne Gore Aleksu Bečića, na temu "Institucije, obrazovanje, sport i aktivizam“.

Razgovor su otvorili predsjednik Skupštine Aleksa Bečić i direktorica škole Slavica Perošević, nakon čega su se učenici iz svojih školskih klupa našli u ulozi mladih novinara.

Bečić je u uvodnom obraćanju uputio čestitke povodom Međunarodnog dana djeteta.

On je odgovarajući na pitanja djece kazao da najmlađi članovi najbolji doprinos društvu mogu dati sticanjem i nadograđivanjem znanja, kao i njegovanjem vrijednosti međusobnog poštovanja, uvažavanja, mira, tolerancije i različitosti.

Predsjednik Skupštine je u odgovoru na pitanje o važnosti saradnje kada su u pitanju dječja prava, između ostalog, poručio da je saradnja generalno neophodan uslov i osnov uspjeha, te da je i jedan od ključnih faktora kada je ova tema u pitanju.

Bečić je podsjetio na značaj desetogodišnjeg zasijedanja Dječijeg parlamenta i istakao važnost osmogodišnjeg skupštinskog edukativnog programa Demokratske radionice.

Ovom prilikom, on je naveo da je kroz program Demokratskih radionica prošlo više od 30 hiljada djece i mladih.

Učenike je, između ostalog, zanimalo koja je uloga Skupštine kada su u pitanju dječja prava, kako motivisati djecu i mlade da budu aktivni i odgovorni učesnici u društvenim procesima, dok su se određena pitanja odnosila na lično i profesionalno iskustvo predsjednika Skupštine.

Razgovor se sastojao iz dva segmenta i bio je koncipiran tako da je tokom prvog dijela svaka grupa imala deset minuta za postavljanje pitanja, dok je drugi dio bio opredijeljen za diskusiju sa predsjednikom Skupštine.

Djeca su bila podijeljena u tri grupe (VII, VIII, IX razred) i raspoređena u tri učionice, kako bi se ispoštovala propisana distanca.

Online druženje učenika OŠ "Milija Nikčević“ sa predsjednikom Skupštine, jedna je od planiranih aktivnosti u okviru obilježavanja Međunarodnog dana djeteta, 20. novembra.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.