Koji toplomjer je najpouzdaniji?
Ilustracija

Koji toplomjer je najpouzdaniji?

Svi toplomjeri su uredu, inače je standard živin toplomjer, ali oni se svuda u svijetu povlače iz upotrebe, jer je živa jako otrovna.

 Prema tome digitalni ili ušni, ali kod mjerenja treba se pridržavati preporuka proizvođača.  

Inače vrijednosti izmjerene temeperature nisu presudne u dijagnostici, malo je značajno je li temperatura 38, 1 ili 37,9 - temperatura je prijatelj organizma, ne neprijatelj, pa je niti ne treba previše energično tretirati.

Kod povišenja temperature kod djece aktiviraju se odbrambeni sistemi tijela pa nije nužno reagovatina svaku crticu na toplomjeru.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.