SZO: Vakcine neće stići na vrijeme za borbu protiv novog talasa
Ilustracija

SZO: Vakcine neće stići na vrijeme za borbu protiv novog talasa

Vakcine neće stići na vrijeme za borbu protiv drugog talasa pandemije koronavirusa, i mnoge zemlje će nastaviti da se bore bez vakcine, upozorila je Svjetska zdravstvena organizacija (SZO).

Predstavnik SZO Majkl Rajan izjavio da će proći najmanje četiri do šest mjeseci prije nego što bilo gdje bude bilo dovoljno vakcina.

Upozorio je da na vakcine ne treba gledati kao na "čarobnu stvar".

"Još nismo stigli do vakcina", rekao je Rajan uprkos nedavnim najavama obećavajućih vakcina za koje se navodi da su efikasne 90 odsto i više.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.