DPS: Radunović vrijeđa inteligenciju
Demokratska partija socijalista

"Kolateralna šteta nove većine će biti građani Crne Gore"

DPS: Radunović vrijeđa inteligenciju

Nakon iznevjerenih očekivanja partija parlamentarne većine po pitanju zauzimanja ministarskih resora, juče je održan sastanak na kojem je tema bila, protivzakonito i van svake logike, podjele funkcija po dubini predstavnicima partija i koalicionih partnera, navodi se u saopštenju Demokratske partije socijalista (DPS).

Navode da je ovim drugim činom predstave pod nazivom "formiranje vlade“ nastavljena borba za niže državne funkcije, ili narodski rečeno "„daj što daš“.

"Licemjerna mantra o "ekspertima“, ovakvom dubinskom partijskom "podjelom plijena“ pokazala se samo kao dimna zavjesa za partijsko zapošljavanje i udomljavanje kadrova. Po sličnom sistemu su razni sinovi, kume i rođaci dobijali mjesta i u opštinama u kojma su ove partije formirale koalicionu vlast", naglašava se u saopštenju DPS-a.

Poručuju da je vrhunac teatra apsurda ipak izjava predsjednika poslaničkog kluba DF, Slavena Radunovića, data nakon sastanka, u kojoj najavljuje izmjene Zakona o javnim službenicima i namještenicima, što prema njegovom tumačenju znači “da nema više zapošljavanja po partijskoj liniji”?!

"Da bi potcjenjivanje inteligencije građana bilo kompletno, nova parlamentarna većina, najavila je konkurse po kojima će dubinski zapošljavati svoje kadrove pod parolom da su najpametniji, najstručniji, najiskusniji", kazali su u saopštenju.

Poručili su da je jasno da se mandatar grdno prevario ako misli da će zadovoljiti apetite "partijskih vrhuški", po sistemu za svakoga po nešto.

"Ipak malo je to složenija kombinatorika od isticanja zastava “različitih boja” u svom kabinetu, što smo juče po prvi put imali prilike da vidimo, vjerovatno kao čin demonstracije političke širine i ublažavanja imidža velikosrpskog nacionaliste koji prati mandatara", izričiti su iz DPS-a.

Dodaju da je izvjesno, da će kolateralna šteta u ovom teškom periodu zdravstvene i ekonomske krize, biti građani Crne Gore koji su "svjedoci ove lakrdije i poigravanja sa njihovom inteligencijom".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.