Nova: Mandić nikad nije izjavio da su Joanikije, Perović i Božović prevaranti
Andrija Mandić

Nova: Mandić nikad nije izjavio da su Joanikije, Perović i Božović prevaranti

Andrija Mandić nikada nije izjavio da su vladika Joanikije, sveštenik Gojko Perović i profesor Vladimir Božović prevaranti, i to je jedini naš komentar na sve ono što se danas pojavilo u medijima, a što je vezano za tumačenje određenih privatnih prepiski na fejsbuku, navodi se u saopštenju Nove srpske demokratije (NSD).

Navode da zbog toga nisu odmah reagovali, vjerujući da čitava Crna Gora zna da su NSD i njen predsjednik Andrija Mandić snažno vezani za SPC, patrijarha, sve njene vladike, sveštenstvo i vjerujući narod. 

"Kako prljava kampanja pojedinih medija i određenih lica prevazilazi granice dobrog ukusa, želimo da saopštimo ono što je već dobronamjernoj javnosti odavno poznato. Naime, vladika Joanikije, sveštenik Perović i profesor Božović su upoznali Andriju Mandića sa Zdravkom Krivokapićem i preporučili ga za čovjeka koji bi nosio izbornu listu već dogovorene velike narodne koalicije, koju je okupio DF", ističe se u saopštenju NSD-a.

Pojašnjavaju da je nakon toga sastanka, kao što je prirodno, Mandić obavio razgovore sa predsjednicima PZP i DNP, informišući ih o ovom predlogu.

Nije nepoznato da je Nebojša Medojević bio protivnik takve ideje i da je baš predsjednik NSD prelomio da svoje mjesto na listi ustupi Zdravku Krivokapiću, a sam ode na poslednje, rizikujući tim nedogovorenim potezom pogoršanje odnosa sa predsjednikom PZP i tom strankom.

To je kako navode prvi put da je u DF-u neko od lidera povukao potez koji nije bio stvar dogovora i opšteg konsenzusa, što najbolje svjedoči o tome koliko je Mandić vrednovao predlog koji je došao od tako značajnih ljudi.

"To što nedobronamjerni mediji, u privatnu prepisku Nebojše Medojevića sa fejsbuka, pokušavaju uvući NSD i Andriju Mandića i od njih napraviti nešto što oni nijesu, je svojevrsni skandal, čije bi posledice trebale da nanesu štetu najjačoj vladajućoj stranci. Ovo je neprihvatljivo, posebno u svijetlu činjenica da je PZP nakon izbora formirao svoj posebni poslanički klub i odlučio da vodi svoju autonomnu politiku, opravdavajući taj potez jednostranom odlukom Andrije Mandića da svoje mjesto, suprotno njihovoj saglasnosti, ustupi nekome izvan DF", poručuju iz NSD-a.

Dodaju da će NSD i Andrija Mandić, kao i do sada, sve svoje stavove jasno i glasno saopštiti svima, rukovodeći se samo istinom, a o posledicama političkih poteza koje povlače poručuju da svi mogu davati različite zaključke i ocjene, kako ko procijeni.

"Na kraju, možda i zbog nekih zlih jezika, koje smo mogli čuti prethodnih sati, dobro je napomenuti da je vladika Joanikije dugogodišnji prijatelj sa Andrijom Mandićem, da mu je krstio ćerku, vjenčao brata i snahu, krstio sinovca... pa je taj pokušaj medija da traže pukotinu između predsjednika najjače vladajuće parlamentarne stranke, koja uz to, u svom imenu sa ponosom, jedina u skupštini CG, nosi i ime srpska, i uglednog srpskog vladike Joanikija, smiješan i ispod svakog, ne samo političkog, nego i ljudskog nivoa", zaključuje se u saopštenju.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.