U Vukovaru Kolona sjećanja, okupljeni ne poštuju epidemiološke mjere
Foto: Twitter, Vlada Hrvatske

U Vukovaru Kolona sjećanja, okupljeni ne poštuju epidemiološke mjere

U Vukovaru je krenula Kolona sjećanja u kojoj je značajno veći broj od preporučenih 500 ljudi.

Kolona je krenula ispred vukovarske bolnice i kretaće se do Memorijalnog groblja, a predvode je veterani i premijer Andrej Plenković sa članovima vlade.

U Koloni je specijalni izaslanik predsjednika Srbije Veran Matić, kao i potpredsjednik hrvatske vlade Boris Milošević, prenosi Tanjug.

U Koloni nema predsjednika Zorana Milanovića, koji će odvojeno položiti vijenac na spomen obilježje hrvatskim žrtvama u Ovčari.

Takođe u Koloni nema Srba iz Vukovara, koji tradicionalno ne prisustvuju ovim komemoracijama.

Učesnici su zamoljeni da se pridržavaju razmaka i propisanih epidemioloških mjera.

Svi učesnici ipak ne nose zaštitne maske.

Zbog epidemiološke situacije, najuticajnija opoziciona SDP ove godine ne učestvuje u službenom dijelu obilježavanja Dana sjećanja u Vukovaru i Škabrnji.

Delegacija te stranke predviđena predsjednikom Peđom Grbinom položila je vijenac na spomen obilježje u Ovčari.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.