Komercijalni i javni emiteri oslobođeni obaveze plaćanja četvrte kvartalne rate naknade za emitovanje za 2020.
Ilustracija

Komercijalni i javni emiteri oslobođeni obaveze plaćanja četvrte kvartalne rate naknade za emitovanje za 2020.

U cilju obezbjeđenja dodatne podrške medijima u očuvanju kontinuiteta njihovog rada u situaciji izazvanoj širenjem korona virusa COVID-19, Savjet Agencije za elektronske medije (SAEM) je, na danas održanoj sjednici, odlučio da se komercijalni i javni emiteri (RTV) oslobode obaveze plaćanja četvrte kvartalne rate naknade za emitovanje za 2020. godinu.

Kako je saopšteno iz Savjeta Agencije za elektronske medije, na ovaj način, obaveze emitera biće umanjene za oko 80.000 €.

Podsjećaju i da je SAEM i u martu ove godine, emitere oslobodio obaveze plaćanja druge kvartalne naknade u iznosu od oko 80.000 €, čime ukupan iznos pomoći emiterima u 2020. godini iznosi oko 160.000 €.

"SAEM je u kontinuitetu pratio uticaj već sprovedenih mjera i efekte mjera na poslovanje emitera i Agencije u 2020. godini. Pri tome, pokušao je da pomiri potrebu za pružanjem pomoći, sa jedne strane, i obavezu racionalnog planiranja i namjenskog trošenja sredstava kojima raspolaže Agencija", navodi se u saopštenju SAEM-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.