I Šveđani odustaju od blagih mjera i stežu obruč
Foto:TT

I Šveđani odustaju od blagih mjera i stežu obruč

Jačanjem drugog talasa koronavirusa u Evropi, i Šveđani polako odustaju od blagih mjera i stežu obruč.

Švedska je zabranila okupljanja više od osmoro ljudi, a premijer Švedske poručio je građanima da ne odlaze u teretane i bibilioteke, kao i da ne organizuju večere i zabave, prenosi nova.rs.

Najnoviji podaci pokazuju da Švedska, u odnosu na broj stanovnika, bilježi veći rast infekcija i stopu hospitalizacija i smrtnih slučajeva nego susjedne zemlje, izvijestio je Fajnenšel tajms.

Posljednjih nedjelja broj novih slučajeva na dnevnom nivou bilježi rast.

I broj hospitalizovanih pacijenata dramatično se povećao: u bolnicama je više od 1.000 oboljelih od kovid-19, što je povećanje od 60 odsto u odnosu na prošlu nedjelju, izvijestila je državna televizija SVT, a prenio Gardijan.

Stopa umrlih od koronavirusa danas je jedna od najvećih na svijetu u odnosu na broj stanovnika, prenosi Biznis insajder (prema podacima worldometers.info, ukupno 6.164).

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.