SNP Podgorica: Umjesto gradske knjižare gradi se kafana
Narodna biblioteka "Radosav Ljumović"

Nedopustivo rješenje

SNP Podgorica: Umjesto gradske knjižare gradi se kafana

Građani Podgorice, najblaže rečeno, začuđeni su odlukom uprave Glavnog grada da se odustane od namjere da se u sklopu Narodne biblioteke „Radosav Ljumović” izgradi gradska knjižara. Umjesto toga, kako je najavljeno na poslednjoj sjednici Skupštine Glavnog grada, ovaj prostor će biti dat u zakup za gradsku kafanu, navedeno je u saopštenju Socijalističke narodne partije (SNP).

Iz SNP-a navode da objašnjenje da se na ovaj način želi oživjeti nekadašnji duh Podgorice, iz vremena kada je postojala kafana „Radovče“, ne pije vodu.

"U vrijeme njenog rada nije postojao ovoliki broj ugostiteljskih objekata i njena svrha je bila jasna. Danas, kada gotovo na svakom ćošku imamo ugostiteljske objekte, mišljenja smo da je mnogo potrebnije imati gradsku knjižaru", istakli su iz SNP-a.

Poručuju da je očigledno je da je interes nekog biznismena bliskog gradskoj vlasti preči od dobra građana Podgorice, pa će u SNP-u zbog toga, umjesto knjižare u kojoj bi Podgoričani uživali u djelima vrhunskih autora, dobiti još jedno mjesto za ispijanje dojč kafe.

Odbor SNP Glavnog grada Podgorica zatražio je od uprave Glavnog grada da objasni građanima zašto se odustalo od gradnje knjižare.

Naglašavaju da još jedno neispunjeno obećanje DPS vlasti nije novina, a način na koji se upravlja novcem građana izaziva veliku zabrinutost.

"Ovakvo igranje sa interesima građana je nedopustivo. Sigurni smo da će Podgoričani to prepoznati i na prvim narednim lokalnim izborima kazniti aktuelnu gradsku upravu", zaključili su iz SNP-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.