Glavni grad podnio krivičnu prijavu protiv NN lica zbog posipanja otrova
Glavni grad Podgorica

Pozvali nadležne da hitno reaguju

Glavni grad podnio krivičnu prijavu protiv NN lica zbog posipanja otrova

Zgroženi činjenicom da se i pored apela dijela javnosti, građana, vlasnika kućnih ljubimaca, ali i uprave Glavnog grada, formalnim i neformalnim kanalima komunikacije, problem nije riješio, a odgovorna lica nijesu privela pred lice pravde, zbog izraženog osjećaja odgovornosti prema svakom biću koje se nalazi na teritoriji Podgorice, gradska uprava je podnijela krivičnu prijavu protiv NN lica po osnovu ugrožavanja bezbjednosti, navodi se u saopštenju Glavnog grada.

"Nadležne službe i preduzeća Glavnog grada u posljednjih nekoliko dana uradili su sve što je bilo u njihovoj nadležnosti i više od toga – ekipe gradskog preduzeća Čistoća doo su reagovale na prijave građana i NVO o posutom otrovu, a organizovani su i redovni obilasci terena sa akcentom na parkove, park šume i mjesta koja su prepoznate kao lokacije na kojima kućni ljubimci najčešće borave sa svojim vlasnicima"; navodi se u saopštenju Glavnog grada.

Apelovali su na nadležne državne organe da ovaj slučaj tretiraju sa dužnom pažnjom i da imaju u vidu da ovakvo postupanje ne ugrožava samo životinje kojima je, kako vjeruju, otrov bio namijenjen, već i sve one koji svakodnevno koriste javne površine širom Podgorice.

Efikasnim postupanjem navode da će se spriječiti dalje dovođenje u opasnost ne samo životinja, već i djece koja su najčeši posjetioci mjesta na kojima je prosut otrov.

"Nažlost, kamere koje je postavio Glavni grad, upravo zbog nedjela koja nam redovno priređuju nesavjesni građani, morale su biti isključene nakon inicijative određenih organizacija nevladinog sektora do dobijanja daljih saglasnosti, što nam dodatno otežava da doprinesemo otkrivanju počinilaca", poručili su iz Glavnog grada i dodali da kao roditelji, vlasnici kućnih ljubimaca ali i odgovorna lica na čelu institucija koja posjeduju jedan od najboljih azila u Crnoj Gori u javnoj upravi na ovo gledaju lično.

Pozvali su Upravu policije i sudske organe, koji su nadležni za rješavanje ovog problema, da povodom ovog slučaja hitno reaguju!

"Na kraju, uz zahvalnost jednom broju nevladinih organizacija koje su partneri Glavnog grada u ispunjavanju misije zbrinjavanja i udomljavanja što većeg broja izgubljenih ili napuštenih kućnih ljubimaca, poručujemo da je u zajedničkom interesu da se ovaj problem riješi na način da počinioci budu kažnjeni najstrožijom kaznom koju zakoni propisuju, te će za akcije ove vrste u gradskoj upravi uvijek imati partnera", zaključili su iz Glavnog grada.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.