Milvoki juriša na prsten: Bogdanović i Džejms stigli u Viskonsin
Bogdan Bogdanović

Milvoki juriša na prsten: Bogdanović i Džejms stigli u Viskonsin

Kako prenose obaviješteni američki mediji bek srpske reprezentacije Bogdan Bogdanović novi je igrač tima sa najboljim skorom u regularnom toku prethodne sezone – Milvoki Baksima.

Bogdanović će u “sajn end trejd” dogovoru potpisati novi ugovor sa Sakramento Kingsima, a potom biti poslat u Viskonsin u zamjenu za Dontea Divinčenca, Ersana Iljasovu i Di-Džeja Vilsona.

Sa Bogdanovićem će u Bakse i njegov doskorašnji saigrač Džastin Džejms.

Bilo je ovo veliko veče za Bakse, koji su pored Bogdanovića doveli i nekadašnjeg Ol-star plejmejkera Džrua Holideja iz Nju Orleans Pelikansa. U zamjenu za fantastičnog defanzivca Baksi su poslali mnogo resursa – Erika Bledsoa, Džordža hila i čak tri pika prve runde, navodi ESPN, prenosi Sport klub.

Holidej je u prethodnoj sezoni u dresu Pelikansa imao 19,1 poen i 6,7 asistencija u proseku, a u narednoj sezoni ima garantovanu platu od 25,4 miliona dolara, dok za sezonu 2020/2021. ima “igračku opciju” za nešto više od 26 miliona dolara, pa ostaje da se vidi da li će je iskoristiti. To će zavisiti od stanja u kojem bude tržište, ali i njegovih partija u narednoj sezoni.

NBA bekovi Demijan Lilard i Džej-Džej Redik nazvali su Holideja najboljim odbrambenim igračem u NBA trenutno.

Sada se smatra da će u narednoj sezoni startna petorka Milvokija okvirno izgledati ovako:

Plejmejker: Džru Holidej
Bek-šuter: Bogdan Bogdanović
Nisko krilo: Kris Midlton
Visoko krilo: Janis Adetokumbo
Centar: Bruk Lopes

Milvoki je prethodne sezone blistao u regularnom toku sezone i bio ubedljivo najdominantnija ekipa NBA do prekida izazvanog početkom pandemije koronavirusa, ali po povratku nisu uspjeli da nađu staru formu u “mehuru” u Orlandu. U polufinalu Zapadne konferencije eliminisali su ih kasniji finalisti – Majami Hit.

Novinar Adrijan Vojnarovski prenosi da su Baksi odlučili da naprave trejdove uslijed apela prve zvijezde tima Janisa Adetokumba – Grk je želio snažniji tim, a posle uzbudljive noći između ponedeljka i utorka po srednjeevropskom vremenu, djeluje da su mu čelnici franšize to i priuštili.

Bogdanoviću će ovo biti drugi NBA klub, pošto je ovaj 28-godišnji košarkaš od 2017. godine igrao za “Kraljeve”. Prethodno je sa uspjehom nosio dres Žitko Basketa, Partizana i Fenerbahčea. Sa reprezentacijom Srbije osvojio je srebrne medalje na SP 2014. u Španiji, na OI 2016. u Brazilu i na Evrobasketu 2017. godine u Turskoj.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.