Nastavljeno suđenje Bubanji za pokušaj ubistva brata od strica
Ilustracija

Osumnjičeni bio u stanju teškog pijanstva

Nastavljeno suđenje Bubanji za pokušaj ubistva brata od strica

Radomir je došao u donjem vešu u našu kuću i rekao: ‘Rani me Neko’, dok se držao za stomak. To je juče u bjelopoljskom Višem sudu ispričao svjedok Milovan Bubanja iz sela Bubanje, kod Berana.

To je rekao u nastavku suđenja Nebojši Neku Bubanji (39), zbog pokušaja ubistva Radomira Bubanje.

“Pokazao mi je ranu na stomaku. Moji roditelji su mu dodali nešto da obuče i ja sam ga prevezao u Službu hitne pomoći u Beranama”, ispričao je Milovan Bubanja.

Isti iskaz ponovio je njegov otac Milorad, koji je Radomiru otvorio vrata nakon što im se 9. juna ranjen obratio za pomoć.

Optuženi je ranije priznao da je počinio djelo koje mu se stavlja na teret. “Ispalio sam jedan hitac kroz zatvorena vrata. Ranije smo bili u zavadi, a te večeri sam popio 10-11 čašica rakije šljivovače i ničega se ne sjećam”, kazao je Bubanja.

Dodao je da je lovačku pušku držao kod jednog prijatelja, a da je sa bratom od strica odranije imao probleme zbog štete koju mu je njegova krava pravila po imanju.

Radomir je rekao da je imao samo jednu kravu, koja nije mogla praviti nikakve velike štete.

Vještakinja, neuropsihijatrica dr Mirjana Varagić kazala je da je u trenutku izvršenja krivičnog djela optuženi bio u stanju običnog teškog pijanstva, koje po karakteru nema elemente patološkog pijanstva.

“U trenutku izvršenja krivičnog djela, 40 minuta iza ponoći, Bubanja je mogao imati oko 3,01 promil alkohola u krvi. Naime, u 2.10 sati iza ponoći u sebi je imao 2,26 promila, a u 3.05 sati 1,80 promila, što znači da je u prosjeku popio oko 450-500 mililitara rakije”, kazala je Varagić.

Suđenje se nastavlja 8. decembra, kada će svoj iskaz dati vještak balističar Milovan Bakić, nakon čega se očekuju završne riječi.

Prema optužnici, okrivljeni je 9. juna, oko 40 minuta iza ponoći, u selu Bubanje, pokušao da liši života Radomira Bubanju.

On je, piše, noseći lovačku pušku, prvo više puta udario rukom u vrata oštećenog, govoreći: “Gdje ćeš lopove, nećeš krasti, nećeš lagati više, ovo ti je zadnje”.

“A nakon što je Radomir zatvorio vrata... okrviljeni je ispalio dva metka, od kojih je jedna olovna balina metka, napunjenog sa više balina, pogodila oštećenog u predjelu trbuha, nanoseći mu tešku tjelesnu povredu u vidu prostrijelne rane u predjelu desnog dijela slabinskog predjela, koja se kanalom nastavlja u trbušnu duplju, prolazeći kroz jetru... praćeno izlivanjem krvi u trbušnu duplju, nakon čega je oštećeni pobjegao”, navodi se u optužnici.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.