Avion ubio medvjeda
Foto: Facebook

Avion ubio medvjeda

Avion kompanije Aljaska erlajns udario je u medvjeda na pisti prilikom slijetanja, a tom prilikom životinja je nastradala dok je letjelica oštećena, saopštili su iz uprave Јakutat aerodroma na jugoistoku Aljaske.

Nijedan od putnika nije povrijeđen, prenio je AP pozivajući se na Enkoridž dejli njuz.

U pitanju je bio avion Boing 737-700 koji je ubio medvjeda, uz koga je bilo mladunče staro dvije godine, koje je nepovrijeđeno, rekao je portparol Odjeljenja za transport i javne objekte Sem Dapčević.

Radnici aerodromskog servisa su raščistili pistu oko deset minuta prije nego što je avion trebalo da sleti, dodao je Dapčević, rekavši da se avion spustio po mraku, a posada u avionu je ispratila sve redovne procedure.

- Nos aviona je promašio medvjede, ali je kapetan osjetio udarac na lijevoj strani, kada su medvjedi prošli ispod aviona - navodi se u saopštenju kompanija Aljaska erlajns.

Piloti su kasnije vidjeli da medvjed leži oko šest metara od piste, kada su parkirali avion.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.