Novak ispisao istoriju: Šesti put u karijeri broj 1 na isteku godine
Novak Đoković

Novak ispisao istoriju: Šesti put u karijeri broj 1 na isteku godine

Krunisan je Novak Đoković za teniskog kralja 2020. godine. Srpski as je pred početak završnog mastersa u Londonu dobio i veliki pehar koji podiže igrač koji će godinu završiti kao prvi na svijetu.

Često se dešava da se taj pehar dodjeli na kraju turnira, jer nekada tek se tada razbistri ko će biti broj 1, ali ove godine je Đoković matematički obezbijedio ostanak na tronu prošle nedjelje, dok je trajao masters u Parizu.

Novak Đoković će šesti put u karijeri biti broj 1 na isteku godine i dostigao je rekord koji je do sada sam držao Pit Sampras. Srpski teniser je isti ovaj trofej podizao na koncu 2011, 2012, 2014, 2015. i 2018. godine. Naredne godine jedan od ciljeva za teniskog kralja biće da i sedmi put ostane na tronu na kraju sezone i time postane samostalni rekorder.

Završni masters u Londonu počeo je danas, a Đoković će svoj prvi meč odigrati u ponedeljak protiv Dijega Švarcmana. Pored njih dvojice, u grupi Tokio su Danil Medvedev i Aleksandar Zverev.

Mozzartsport

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.