Porodica nestalog Spahića: Kažite nam je li živ
Porodica moli sve koji imaju informacije o Spahiću da jave policiji

Mjesec dana od nestanka Baranina

Porodica nestalog Spahića: Kažite nam je li živ

Roditelji Adisa Spahića apelovali su na nadležne institucije, ali i sve koji imaju bilo kakva saznanja o tom Baraninu, da im kažu da li je njihov sin živ.

Taj tridesettrogodišnjak nestao je 14. oktobra, kada je oko 11 sati iz Bara krenuo ka Podgorici, da “negdje odveze svog šuru Damira Hodžića”.

Prema policijskim informacijama, dan ranije Hodžića je iz Bara, u kojem je ilegalno boravio, do nadomak Podgorice dovezao njegov otac.

Policija nije uspjela da im uđe u trag, ali navodno postoji snimak sa nadzorne kamere koji je zabilježio njih dvojicu u istom automobilu.

Spahićeva majka Mirsada, juče je “Vijestima” kazala da mjesec dana ne zna ništa o sinu, koji je 14. oktobra izašao iz njihovog frizerskog salona i obećao da će se vratiti popodne.

“Moj sin nije kriminalac, niti ima bilo kakve veze i sa čim što se dešava u Crnoj Gori na polju kriminala. Ima dvoje djece, sina od osam i kćerku od dvije i po godine. Radimo skupa u frizerskom salonu i sasvim normalno živimo. Tog dana kada sam ga posljednji put vidjela, renovirali smo salon i to od 2.500 eura koje sam dobila kao pomoć preduzetnicama. Dok smo radili rekao mi je - ‘Majko, idem do Podgorice da negdje prebacim Dada (Damira Hodžića)’. Rekla sam mu da se ne zadržava previše, jer su majstori u salonu. Kazao je da neće.... Od tada ga nema, a mi proživljavamo agoniju, jer ne znamo ništa o njemu”, kazala je.

Objašnjava da su joj i u policiji, kada su prijavljivali nestanak, rekli da joj je sin “čist kao suza”.

“Nikada nije učinio ništa nezakonito, niti ima ijednog prijatelja iz svijeta kriminala. Tog dana pošao je da odveze šuru, sa kojim ni na jedan način nije poslovno vezan. Mi nismo ni znali da je Dado u Crnoj Gori, jer je prije toga boravio u Sarajevu od kada je deportovan nakon što je odslužio kaznu zbog iznude. Nismo znali ni da to što će ga negdje odvesti kolima može da ima bilo kakve posljedice”, kazala je ona.

Spahićevi roditelji kažu da su ogorčeni što nadležni pun mjesec ne mogu da uđu u trag ni njihovom sinu, ni Hodžiću, pa čak ni automobilu kojim je tog dana Baranin oko 11.40 sati prošao kroz tunel Sozina.

“Iz nekog razloga naši prijatelji, Hodžićevi i roditelji naše snahe, nestanak su prvo prijavili na Žabljaku. Ne znamo zbog čega, ali ako je tamo viđen, molimo sve ljude, a vjerujemo da ih ima dobrih, da nam daju bilo kakvu informaciju o njemu. Srbijanski mediji svakodnevno pišu o nestanku, ali niko ne precizira da li nam je sin živ ili mrtav. Njega (Adisa), ako je živ, molimo da se javi makar svom sinu Džanu, jer mi ne znamo kako da mu objasnimo to što mu oca nema već mjesec”, kazali su oni.

Dodaju da im je nejasno da im policija još ne govori je li njihov sin bilo kuda izašao iz Crne Gore:

“Pošli su automobilom, to nije igla da može proći neopaženo. Skidali su snimke sa nadzornih kamera u Spužu, Danilovgradu, Podgorici... ali nama ništa ne govore. Molimo ih da nam kažu istinu, kakva god da je. Prvi put se srećemo sa ovim, jer Adis nikada nije napravio nijedan problem i ne znamo što da radimo i kome da se obratimo da nam pomogne”, poručili su Spahići.

Prema saznanjima “Vijesti” iz istrage, signal Spahićevog mobilnog telefona posljednji put je evidentiran nepuna četiri sata nakon što je prošao kroz Sozinu.

Međutim, nije precizirano gdje se on tada nalazio.

Taj Baranin nestao je na putu od Bara ka Podgorici, a navodno od tada nema ni Hodžića.

Hodžić je jedan od najbližih saradnika nedavno ubijenog Baranina Alana Kožara.

Ta kriminalna grupa godinama je usko srađivala sa zemunskim i škaljarskim kriminalnim klanom.

Vijesti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.