Ruske mirovne snage počinju patrolirati u Nagorno-Karabahu
Ruske mirovne snage pristitižu u regionu, Foto: EPA

Ruske mirovne snage počinju patrolirati u Nagorno-Karabahu

Ruska vojna policija počela je danas patrolirati u Nagorno-Karabahu, saopštio je portparol Ministarstva odbrane Rusije, general-major Igor Konašenkov.

Patrole će se obavljati u zonama odgovornosti sjever i jug, rekao je Konašenkov i dodao da ruske mirovne snage i dalje pristižu i raspoređuju se u regionu, prenio je Tanjug.

Kontakt sa obje strane

Kako javlja Tass, komanda mirovne misije smještena je u Stepanakertu i bit će u stalnom kontatktu sa generalštabovima azerbejdžanske i armenske vojske kako bi se ispunili dogovoreni zadaci, spriječili incidenti i osigurala bezbjednost ruskim mirovnjacima.

Lideri Rusije, Azerbejdžana i Armenije potpisali su 9. novembra zajedničku deklaraciju o potpunom prekidu sukoba u Nagorno-Karabahu po kojoj jermneske i azerbejdžanske snage ostaju na svojim dotadašnjim položajima.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.